BAR IN CASA

luni, 27 februarie 2012

COCKTAIL PE BAZA DE VODKA


                                                   COCKTEILURI PE BAZA DE VODKA





VODKA TONIC
Se folosesc 50 de ml  vodka si 150 ml de apa tonica .
Se umple un pahar sonda cu gheata pisata  se adauga ingredientele si se decoreaza cu o jumatate de felie de lime .
Simplu nu ?








BLOODY MARY
Se folosesc 50 ml de vodka,10 ml suc de lamaie 80 de ml, doua picaturi de tabasco, suc de rosii,sare ,telina si piper.
Se amesteca toate ingredientele si cuburi de gheata intr-un pahar inalt.
Cantitatea de suc de rosii se poate mari.
Se orneaza cu o frunza de telina.










BLUE LAGOON
Se folosesc 50 de ml de vodka,20 de ml suc de lamaie,si 20 de ml Curacao albastru.
Se pun ingredientele in shaker si se agita cateva secunde.Intr-un pahar de cocteil inalt  se pune 3/4 gheata pisata ,apoi se toarna din shaker si se decoreaza cu o cireasa maraschino.



ROULETTE
Se folosesc 50 ml de vodka, 30 ml de campari ,10 ml de grenadinesi 50 ml suc de portocale.
Se pun toate ingredientele ,inclusiv cuburi de gheata intr-un pahar inalt si se amesteca.
Se decoreaza cu o felie de portocale si o cireasa maraschino.




GREEN SEA
Se folosesc 20 ml de vodka, 20 ml lichior crema de menta ,20 ml vermut sec.
Se prepara in paharul de amestec ,in care se pun si cuburi de gheata ,apoi se toarna intr-un pahar de martini.Se decoreaza cu o felie de lamaie







GODMOTHER
Se folosec 50 ml de vodka si 20 ml de amaretto.
Se prepara direct in pahar amestecandu-se bauturile cu cuburi de gheata .









KAMIKAZE
Se folosesc 50 ml vodka ,30 ml Triple Sec,40 ml suc de lime.
Se pun cuburi de gheata in paharul de amestec, se prepara cocteilul ,apoi se toarna intr-un trumbler mijlociu.









ORGASM
Se folosesc 20ml de vodka,15 ml lichior crema de cacao,15 ml Amaretto,20 ml Triple Sec,30 ml frisca lichida.
Se pune Amaretto in pahar,apoi se umple cu gheata pisata. Se umple shaker-ul  2\3 cu gheata ,se adauga restul ingredientelorsi se agita energic 10 sec. ,Se toarna apoi in paharul cu gheata pisata si Amaretto.





SCREWDRIVER
Se folosesc 50 ml de vodkasi suc de portocale.
Se amesteca intr-un pahar sonda vodka si cuburile de gheata ,apoi se umple cu suc de portocale.
se orneaza cu o jumatate de  felie de portocala.








SEX  ON THE BEACH
(reteta cea mai simpla)
Se folosesc 50 ml vodka,grenadine,suc de portocale si cur de piersici.
Intr-un shakerse pun 5-6 cuburi de gheata apoi se pun ingredientele si se amesteca timp de 20 de sec.
Apoi se toarna compozitia intr-un pahar de cocteil jumatate cu gheata pisata .
Daca vreti sa-l faceti mai interesant nu puneti grenadine in shaker ,il puneti in paharul de cocteil apoi gheata pisata si apoi compozitia .
Decor o jumatate de felie de portocalasi umbreluta.









BLACK RUSSIAN
Se folesesc 50 ml de vodka si 20 ml de Kahlua.
Se prepara in paharul de amestec ,in care se pun si cuburi de gheata ,apoi se toarna intr-un tumbler.














WHITE RUSSIAN
Se folosesc 50 ml vodka ,20 ml Kahlua,10 ml frisca lichida.
Bauturile se amesteca in pahar impreuna cu gheata .
La sfarsit se adauga frisca .














CAIPIROSKA
Se folosesc 50 ml de vodka ,2 lingurite de zahar brun,o lima.
Se taie lima in felii mai mari si se pun in paharul sonda,se adauga 2 lingurite de zahar brun si cu ajutorul unui muddler se zdrobeste lima alaturi de zaharul brun.
Apoi se pune gheata pisata cam 3/4 din capacitatea paharului,se pune 50 de ml de vodka (puteti pune si 70 ml ) si cu ajutorul linguritei de bar amestecati compozitia .Ca sa nu va sara bautura din pahar in timp de amestecati acoperiti gura paharului cu mana .Aveti grija sa nu ramana zahar brun pe fundul paharului.





miercuri, 8 februarie 2012

COCKTAIL PE BAZA DE WHISKY



        Primul lucru care trebuie sa-l stiti despre cocteiluri este ca ele trebuie sa arate bine ,diferenta dintre un cocteil  bun si unul excelent nu este data de amestecul ingredientelor ci de felul in care arata acel cocteil Am sa incerc sa explic prepararea lor cat mai explicit, desi nu este greu , deoarece in majoritatea retetarelor nu se explica anumite lucruri (ca de ex turnarea diferitelor bauturilor intr-o anumita ordine),deoarece un barman preparator trebuie sa stie asta .
        Voi incepe cu cocteilurile pe baza de whischi deoarece eu cred  este prima bautura la care se gandeste romanul sa si-o cumpere, dupa ce si-a facut un bar in casa.
                 ATENTIE NU ADAUGATI SUCURI ACIDULATE IN SHAKER






MANHATTAN
Este un cocteil foarte simplu 
Se umple shaker-ul cu gheata se adauga 50 de ml de whisky si 20 de ml de vermut dulce (martini rosu sau garone rosu)si se agita cateva secunde.Apoi se toarna intr-un pahar de martini .Si se orneaza cu o cireasa maraschin.








GODFATHER
Se foloseste 50 de ml de whisky si 20 de ml de amareto .Puneti mai intai amareto apoi  cuburi de gheata si apoi turnati  whisky.










ORANGE SOUR
Se foloseste 20 ml de whisky,20 ml suc de portocale,20 ml suc de lamaie.
Se umple shaker-ul cu 2/3 gheata pisata .Se adauga igredientele si se agita energic.intr-un pahar de whisky se pun cuburi de gheata peste care se toarna amestecul din shaker.
Se decoreaza cu o felie de portocala.









WHISKY SOUR
Se foloseste 50 ml whisky, 20 ml suc de lamaie si o felie de lamaie.
Se amesteca ingredientele intr-un pahar ,apoi se toarna in paharul de whisky peste cuburi de gheata si o felie de lamaie.









RUSTY NAIL
Se foloseste 40ml de schotch whisky si 30ml de Drambuie.
Se amesteca ingredientele in paharul de amestec si se toarna intr-un pahar de cocteil.Se pot adauga cuburi de gheata .






miercuri, 1 februarie 2012

BAR IN CASA

Bar la tine acasa
Daca vrei sa fii barman la tine acasa, in primul rand trebuie sa iti faci un bar.Acesta poate fi amenajat in diferite locuri ale casei sau apartamentului duneavoastra .De ex. in coltul unei camere ,incastrat in mobila sau pur si simplu in mijlocul camerei. (asta daca aveti o camera cu multi metri patrati).Barurile din coltul camerei le puteti amenaja cu vitrina de sticle in spate sau pur si simplu cu niste tablouri reprezentand tipuri  bauturi sau ceea ce va reprezinta pe dumneavoastra.
Un lucru foarte important  este tejgheaua barului ,deoarece aici veti servi bauturile sau cocktailurile catre invitatii dumneavoastra Tejgheaua sau blatul barului trebuie sa aiba o grosime de 5 cm ,o latime de 25-30 de cm, sa fie dintr-un material lucios (va recomand lemnul simplu dat cu bait si cu lac ,nu alegeti palul acesta se umfla ),si sa aiba coltirile rotunjite altfel va fi incomod pentru invitatul dumneavoastra (de obicei oamenii se apleaca cu coatele pe marginea barului)
V-am recomandat ca tejgheaua barului sa fie de 25-30 de cm deoarece sub ea vor sta sticlele cu bauturi ,fructele,paharele si ornamentele pentru cocktailuri.
In fata barului puteti pune scaune de bar .De exemplu:

















Apoi foarte importante sunt paharele. Pentru un bar  de apartament sunt necesare cateva  tipuri de pahare:
pahar de vin ,de whisky,sonda ,shot,martini si pahar petru cocktailuri.
Alte lucruri necesare intr-un bar sunt :shakerul:
lingurita de bar,cleste pentru gheata , muddler,  pahar de amestec si masina de pisat gheata .

Data viitoare am sa va scriu retete de cocktailuri care le poate face oricine  acasa.