BAR IN CASA

miercuri, 8 februarie 2012

COCKTAIL PE BAZA DE WHISKY



        Primul lucru care trebuie sa-l stiti despre cocteiluri este ca ele trebuie sa arate bine ,diferenta dintre un cocteil  bun si unul excelent nu este data de amestecul ingredientelor ci de felul in care arata acel cocteil Am sa incerc sa explic prepararea lor cat mai explicit, desi nu este greu , deoarece in majoritatea retetarelor nu se explica anumite lucruri (ca de ex turnarea diferitelor bauturilor intr-o anumita ordine),deoarece un barman preparator trebuie sa stie asta .
        Voi incepe cu cocteilurile pe baza de whischi deoarece eu cred  este prima bautura la care se gandeste romanul sa si-o cumpere, dupa ce si-a facut un bar in casa.
                 ATENTIE NU ADAUGATI SUCURI ACIDULATE IN SHAKER






MANHATTAN
Este un cocteil foarte simplu 
Se umple shaker-ul cu gheata se adauga 50 de ml de whisky si 20 de ml de vermut dulce (martini rosu sau garone rosu)si se agita cateva secunde.Apoi se toarna intr-un pahar de martini .Si se orneaza cu o cireasa maraschin.








GODFATHER
Se foloseste 50 de ml de whisky si 20 de ml de amareto .Puneti mai intai amareto apoi  cuburi de gheata si apoi turnati  whisky.










ORANGE SOUR
Se foloseste 20 ml de whisky,20 ml suc de portocale,20 ml suc de lamaie.
Se umple shaker-ul cu 2/3 gheata pisata .Se adauga igredientele si se agita energic.intr-un pahar de whisky se pun cuburi de gheata peste care se toarna amestecul din shaker.
Se decoreaza cu o felie de portocala.









WHISKY SOUR
Se foloseste 50 ml whisky, 20 ml suc de lamaie si o felie de lamaie.
Se amesteca ingredientele intr-un pahar ,apoi se toarna in paharul de whisky peste cuburi de gheata si o felie de lamaie.









RUSTY NAIL
Se foloseste 40ml de schotch whisky si 30ml de Drambuie.
Se amesteca ingredientele in paharul de amestec si se toarna intr-un pahar de cocteil.Se pot adauga cuburi de gheata .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu